4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktschnitzel met knolselderijrösti

Gehaktschnitzel met knolselderijrösti

ingrediënten


25 min
4 personen
4 gehaktschnitzels

dit product is niet beschikbaar

400 gram Hollandse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels bloem
6 blaadjes salie
1 ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

400 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de aardappel met de knolselderij, ui, salie, bloem en boter.
  • 2 Breng op smaak met zout en peper en vorm er schijfjes van.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de röstirondjes in 5-6 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 4 Verhit intussen 2 eetlepels olie in een andere pan en roerbak de groenten.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Verhit de rest van de olie en bak hierin de gehaktschnitzels 4-5 minuten per kant.
  • 7 Serveer met de rösti en de groenten.

bereidingstip

Vervang de salie door 1 eetlepel tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogde tijm.. Neem geraspte pastinaak in plaats van knolselderij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 24 gram