4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktpan met salade en couscous

Gehaktpan met salade en couscous

ingrediënten


30 min
4 personen
1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

300 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm 2 eetlepels van de olie en fruit hierin de ui in 5 minuten zacht. Laat afkoelen.
  • 2 Klop de ketjap met de eieren los. Kneed het gehakt met de ui en het ketjap-eimengsel goed door en vorm er een grote bal van.
  • 3 Verwarm de koekenpan nogmaals en druk hier de bal gehakt in uit. Bak het gehakt op middelhoge stand in circa 5 minuten bruin en draai het dan met behulp van een bord om.
  • 4 Bak de andere kant nog circa 10 minuten op lage stand tot het gehakt goed gaar is.
  • 5 Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 6 Klop een dressing van de azijn, de mosterd en de rest van de olie.
  • 7 Vermeng vlak voor het serveren de sla met de komkommer en de dressing.
  • 8 Snijd het gehakt in punten en serveer met de couscous en de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 36 gram