4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktgoulash met rijst en boontjes

Gehaktgoulash met rijst en boontjes

ingrediënten


25 min
4 personen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 groene paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Verhit de olie en fruit hierin de uien 5 minuten op een lage stand. Voeg het gehakt en paprikapoeder toe en bak rul.
  • 2 Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Bestrooi met de bloem en bak kort mee. Giet de bouillon erbij en laat de goulash afgedekt circa 5 minuten zachtjes koken.
  • 3 Kook de sperziebonen beetgaar. Giet af en bestrooi eventueel met de rode peper.
  • 4 Breng de goulash eventueel verder op smaak met (chili) peper en serveer met de rijst en sperziebonen.

bereidingstip

Kook sperziebonen vooral niet te gaar. Proef daarom altijd even tijdens de bereiding. Ze mogen een beetje knapperig zijn, maar als ze piepen, kook of roerbak ze dan nog ietsje langer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 33 gram