4 personen
eenvoudig
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Gehaktballetjes uit de airfryer

Gehaktballetjes uit de airfryer

ingrediënten


10 min
4 personen
2 theelepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel milde paprikapoeder
1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

300 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

airfryer

  • 1 Meng het gehakt met het paneermeel, de knoflook, de mosterd, de paprikapoeder, de oregano en zout en peper naar smaak. Vorm van het gehakt met vochtige handen 12 balletjes.
  • 2 Leg de gehaktballetjes in één laag in de airfryer, bak de balletjes in meerdere batches als dit niet past. Bak de gehaktballetjes op 180 ºC in 10 min. bruin en gaar.
  • 3 Serveer ze warm of laat de gehaktballetjes afkoelen tot kamertemperatuur.

bereidingstip

Serveer de gehaktballetjes met tomatensaus als tapas: verwarm 1 blik tomatenblokjes (400 g) met 2 el olijfolie, 1 geperste teen knoflook en 50 gram zwarte olijven zonder pit. Bestrooi ze met (platte) peterselie. . Ook lekker met pindasaus, aioli of groene pesto om te dippen. . Stop in het midden van elk gehaktballetje een klein blokje kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 216 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 14 gram