4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktballetjes met rozemarijn, munt en knoflookpuree

Gehaktballetjes met rozemarijn, munt en knoflookpuree

ingrediënten


35 min
4 personen
500 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse munt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

6 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het gehakt met de ui, 2 teentjes knoflook, het ei, de rozemarijn en de helft van de munt. Vorm er balletjes van en zet ze even in de koelkast.
  • 2 Kook de aardappels met zout gaar. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de gehaktballetjes in circa 15 minuten rondom bruin en gaar. Schep ze uit de pan.
  • 3 Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe aan het bakvet en roer de mosterd erdoor. Kook tot de helft in. Voeg de gehaktballetjes weer toe.
  • 4 Kook de doperwten. Giet de aardappels af en maak er met de rest van de knoflook, de rest van de olie, zout en peper een luchtige puree van.
  • 5 Serveer de gehaktballetjes met de aardappelpuree. Bestrooi de doperwten met de rest van de munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 37 gram