4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Gehakt-cordon bleu met tuinkruidensaus

Gehakt-cordon bleu met tuinkruidensaus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

150 gram kruidenroomkaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 plakken gekookte ham

dit product is niet beschikbaar

4 plakken oude kaas
1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 snee oud brood

dit product is niet beschikbaar

500 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed het gehakt met de broodkruim, ui, mosterd, paprikapoeder, zout en peper. Vorm 8 platte hamburgers ervan. Leg op 4 burgers een plak kaas en een plak ham. Leg de tweede gehaktschijf erop en druk de randen met een vork goed aan.
  • 2 Verhit de boter en olie en bak hierin de cordon bleus in 15-17 minuten goudbruin en gaar. Verwarm intussen voor de saus de bouillon en kookroom. Laat de roomkaas erin smelten en voeg de kruiden toe. Serveer de saus bij de cordon bleus. Lekker met gebakken aardappels en gegrilde courgette.

bereidingstip

Vervang de ham in deze cordon bleu door katenspek of salami. . Vul de cordon bleu met komijnekaas in plaats van oude kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 810 kcal
vet 70 gram
verzadigd vet 37 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 36 gram