4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Gegrilde zoete aardappel met Mexicaanse paprikasalsa

Gegrilde zoete aardappel met Mexicaanse paprikasalsa

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels volle kwark

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Mexicaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 pot geroosterde paprika

dit product is niet beschikbaar

25 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

4 grote zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Kook de aardappels circa 10 minuten in de schil. Giet af en laat afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Spoel de gegrilde paprika’s af onder koud water en laat goed uitlekken. Hak de paprika’s fijn en schep in een kom om met de ui, knoflook, Mexicaanse kruiden en olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  • 3 Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden en bestrijk ze rondom met olie. Rooster op het snijvlak op de barbecue tot ze mooi bruin en gaar zijn.
  • 4 Schep de groene kruiden voor het serveren door de paprikasalsa. Serveer de gegrilde aardappels met een flinke lepel salsa, een schep kwark en bestrooi met de pijnboompitten. Lekker met een groene salade met feta.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 5 gram