4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Gegrilde witte asperges met saffraansaus

Gegrilde witte asperges met saffraansaus

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 envelopje saffraan

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de onderste stukjes van de geschilde asperges af en snijd de asperges in de lengte door.
  • 2 Verhit een grillpan en bestrijk de pan licht met een kwastje olie. Leg de halve asperges met het snijvlak naar beneden naast elkaar in de grillpan en gril ze in een paar minuten bruin.
  • 3 Keer om en gril nog een paar minuten. Neem ze uit de pan en houd warm op een schaal in een warme oven. Gril zo alle asperges.
  • 4 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 5 Verwarm intussen de saus langzaam en maak deze af door klontjes ijskoude boter erdoor te kloppen. Laat de saus niet meer koken.
  • 6 Giet de saus over de gegrilde asperges en bestrooi met de amandelen. Lekker bij vis en gebakken aardappels.

wijnadvies

Gebruik in het recept en in het glas een verkwikkende Nava Verdejo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 3 gram