- 1 Snijd de onderste stukjes van de geschilde asperges af en snijd de asperges in de lengte door.
- 2 Verhit een grillpan en bestrijk de pan licht met een kwastje olie. Leg de halve asperges met het snijvlak naar beneden naast elkaar in de grillpan en gril ze in een paar minuten bruin.
- 3 Keer om en gril nog een paar minuten. Neem ze uit de pan en houd warm op een schaal in een warme oven. Gril zo alle asperges.
- 4 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin.
- 5 Verwarm intussen de saus langzaam en maak deze af door klontjes ijskoude boter erdoor te kloppen. Laat de saus niet meer koken.
- 6 Giet de saus over de gegrilde asperges en bestrooi met de amandelen. Lekker bij vis en gebakken aardappels.
wijnadvies
Gebruik in het recept en in het glas een verkwikkende Nava Verdejo.