4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Gegrilde tomatensalade met olijven en sjalot

Gegrilde tomatensalade met olijven en sjalot

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 bakje olijven Italiamix
500 gram cocktailtrostomaten
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Steek de barbecue aan. Meng 2 el olie met de Italiaanse kruiden en zout en bestrijk de snijkanten van de tomaten ermee.
  • 2 Gril de tomaten 6 min. op de snijkant op het rooster van de barbecue. Meng intussen de olijven, sjalotten, kappertjes, azijn en de rest van de olie in een ruime schaal.
  • 3 Voeg de tomaten toe en schep voorzichtig om. Breng op smaak met zout en/of peper.

bereidingstip

Lekker met gegrild vlees of vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 146 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 2 gram