4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde pikante burgers met sla en kruidenmayonaise

Gegrilde pikante burgers met sla en kruidenmayonaise

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter halvanaise

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter mayonaise
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 krop sla

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels broodkruim

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de ingrediënten voor de kruidenmayonaise.
  • 2 Voeg zout, peper, de chilipoeder, het ei en het paneermeel of het broodkruim bij het gehakt. Meng goed en vorm er 4 platte burgers van.
  • 3 Scheur de slabladeren iets kleiner en spoel ze af.
  • 4 Bestrijk de hamburgers met de helft van de olie.
  • 5 Rooster ze in een hete grillpan of koekenpan aan beide kanten, afhankelijk van de dikte, 5-7 minuten. Keer ze af en toe om.
  • 6 Meng de rest van de olie met het citroensap, zout en peper en besprenkel de sla ermee.
  • 7 Serveer de burgers met de sla en de kruidenmayonaise.

bereidingstip

De hamburgers kun je natuurlijk ook op de barbecue bereiden. Lekker met gebakken aardappelen of friet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 61 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate