4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Gegrilde kokos-currykip met ananas-salsa

Gegrilde kokos-currykip met ananas-salsa

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

150 gram ananasblokjes

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode currypasta
2 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Halveer de kipfilets in de lengte zodat je 4 dunne filets hebt. Schep om met de currypasta en kokosmelk. Laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.
  • 2 Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ananasblokjes kleiner en schep om met de komkommer en chilisaus.
  • 3 Steek de barbecue aan. Gril de kip in 10 min. op het rooster gaar. Keer halverwege.
  • 4 Serveer de kip met de salsa.

bereidingstip

Marineer de kip tot 1 dag van tevoren in de koelkast. Niet alleen handig, maar de smaak wordt ook intenser. De salsa kun je ook tot 1 dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.. Gebruik de rest van de currypasta en kokosmelk in een roerbakgerecht of in een curry met tomaat, kikkererwten en ei.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 219 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 23 gram