4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde kiphaasjes met kropsla en krieltjes

Gegrilde kiphaasjes met kropsla en krieltjes

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram kropslamelange

dit product is niet beschikbaar

275 gram kiphaasjes

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram krieltje

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

bakje kruidenboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

barbecue

  • 1 Verhit de kruidenboter en 1 el olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes op een matige stand in 20 min. goudgeel. Schep regelmatig om.
  • 2 Boen intussen de citroen schoon, rasp de gele schil en halveer de vrucht. Schep de kip om met de citroenrasp, zout, peper en de rest van de olie.
  • 3 Verhit de grillpan (of barbecue) zonder boter of olie en gril de kip in 8 min. lichtbruin en gaar. Keer regelmatig. Leg na 3 min. de citroenhelften met de snijkanten naar beneden bij de kip in de pan en gril 5 min. mee. Neem uit de pan en laat iets afkoelen.
  • 4 Verdeel de krieltjes en sla over borden. Leg de kip op de sla en knijp er wat citroensap over uit, leg de citroenhelften erbij.

bereidingstip

Lekker met munt.

wijnadvies

4<h3><b>Green Grüner Veltliner</b></h4> Lekker bij gegrilde kiphaasjes met kropsla en krieltjes. Schenk ‘m ook eens bij vis, salades of varkensvlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 508 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 27 gram