4 personen
gemiddeld
50 min.
bijgerecht
home recepten Gegrilde groenten met citrusdressing

Gegrilde groenten met citrusdressing

ingrediënten


50 min
4 personen
4 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

300 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

2 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

keukenpapier

  • 1 Bestrooi de plakken aubergine aan beide kanten licht met zout en leg ze tussen keukenpapier. Verzwaar met een plank en laat circa 30 minuten staan.
  • 2 Verhit ondertussen een grillpan. Bestrijk de rest van de groenten met olie en gril alles aan beide kanten mooi bruin.
  • 3 Wrijf de aubergineplakken droog en gril deze als laatste om en om bruin. Leg alle groenten op een platte schaal.
  • 4 Klop de citrussappen en citroenrasp met de honing en mosterd los. Klop de olijfolie in een straaltje erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper en giet de dressing over de warme groenten. Laat op kamertemperatuur circa 30 minuten trekken.
  • 5 Bestrooi met de pijnboompitten en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 4 gram