4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegratineerde tortillachips met zoete aardappel, mais en bonen

Gegratineerde tortillachips met zoete aardappel, mais en bonen

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

1 potje tacosaus

dit product is niet beschikbaar

200 gram tortillachips naturel

dit product is niet beschikbaar

250 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 blikje kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 blikje mais

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Kook de aardappelblokjes circa 5 minuten voor en giet ze af. Verhit de olijfolie en bak hierin de aardappelblokjes krokant. Schep de mais, rode peper, kidneybonen en tomaten erdoor en roerbak 3-4 minuten.
  • 2 Schep dit mengsel in een ovenschaal. Verdeel de tortillachips erover met daarop schepjes tacosaus en zure room. Bestrooi met de kaas en zet circa 10 minuten in de oven, tot de kaas licht gesmolten is. Bestrooi voor het serveren met de koriander.

bereidingstip

Neem crème fraîche voor dit recept in plaats van zure room. . Vervang de koriander door bosui. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 19 gram