4 personen
eenvoudig
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Gegratineerde mosselen

Gegratineerde mosselen

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter water

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter witbier

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 kilogram mosselen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak de mosselen schoon. Kook ze met de ui, prei, bladselderij en witte wijn circa 6 minuten of tot ze open zijn.
  • 2 Verwijder de bovenste schelp. Snijd de mosselen los en leg ze in de onderste schelp.
  • 3 Verwarm de ovengrill. Verdeel de room over de mosselen.
  • 4 Meng het paneermeel of broodkruim met het paprikapoeder, de peterselie en geraspte kaas. Strooi dit mengsel over de mosselen.
  • 5 Zet ze niet te dicht onder de ovengrill en gratineer ze in circa 2 minuten goudbruin.

bereidingstip

Vervang de helft van de peterselie door dille.. Zet de schelpen met demosselen op een laagje (zee)zout op een schaal zodat ze stevig staan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 23 gram