4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegratineerde kabeljauw met prei en krieltjes

Gegratineerde kabeljauw met prei en krieltjes

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

600 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvrieskabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

600 gram preien

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit de helft van de olijfolie en roerbak hierin de prei 3-4 minuten met de helft van de kerrie, zout en peper. Verdeel de prei over de ovenschaal.
  • 2 Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf de vis in met citroensap, zout en peper. Leg de kabeljauw op de prei.
  • 3 Roer de rest van de kerrie door de crème fraîche en bestrijk de vis ermee. Bestrooi met de kaas en zet circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Verhit intussen de rest van de olijfolie en bak hierin de krieltjes met de kruiden goudbruin. Serveer de vis met de krieltjes.

bereidingstip

Vervang de kabeljauw in dit recept door tilapia of pangasius.. Voeg 1 eetlepel grove mosterd toe aan de crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr