4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegratineerde kabeljauw met krieltjes en kerstomaatjes

Gegratineerde kabeljauw met krieltjes en kerstomaatjes

ingrediënten


15 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bakje cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelpartjes

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels peterselie
2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën oud witbrood

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvrieskabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

2 ovenschalen

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de vis droog met keukenpapier.
  • 2 Wrijf de vis in met citroensap, zout en peper. Leg de stukken vis naast elkaar en verdeel ze over 1 ovenschaal.
  • 3 Meng de mosterd met de kookroom en giet dit over de vis.
  • 4 Meng broodkruim, geitenkaas en de helft van de peterselie of bieslook en verdeel dit mengsel over de vis.
  • 5 Leg de krieltjes en tomaten in de andere ovenschaal. Sprenkel 2 eetlepels olijfolie over de vis en 2 eetlepels olijfolie over de krieltjes en tomaten.
  • 6 Zet de ovenschalen naast elkaar 15-20 minuten in het midden van de oven. Strooi de rest van de peterselie of bieslook voor het serveren over de krieltjes-tomatenschotel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 539 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 37 gram