- 1 Verwarm de ovengrill voor en zet 4 borden onder in de oven. Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
- 2 Snijd de avocado’s in de lengte door en verwijder de pitten. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd dit in kleine blokjes. Meng de avocado met de blauwe kaas en hazelnoten.
- 3 Maal er wat peper over en vul de avocadoschillen met dit mengsel. Schep de vulling er losjes in, druk niet aan.
- 4 Zet de avocado’s samen in een ovenschaal en verdeel het gekruide broodkruim erover. Gratineer ze vlak voor het serveren circa 5 minuten in het midden van de oven.
- 5 Zet 2-3 avocadohelften per persoon op de verwarmde borden en druppel er wat balsamicosiroop langs. Garneer met een pluk rucola, aangemaakt met wat (noten)olie.
bereidingstip
Lekker met ovenfrieten van knolselderij (zie recept elders op boodschappen.nl).. Neem zachte geitenkaas in plaats van blauwe kaas voor dit recept.. Vervang de hazelnoten door amandelen of pijnboompitten.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.