gemiddeld
35 min.
lunch, tussendoortje, brunch, ontbijt
home recepten Geglazuurde earl grey-broodjes

Geglazuurde earl grey-broodjes

ingrediënten


35 min
200 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 zakjes earl grey thee

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

175 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Meng voor de vulling de basterdsuiker met de rest van de boter en de citroenrasp. Rol het deeg uit tot een lap van circa 20x30 cm en verdeel de suikervulling erover.
  • 2 Knip 1 van de overige theezakjes open, strooi de thee over de vulling en rol het deeg op. Snijd de rol in 12 gelijke plakken en leg elk rolletje in een holte van de muffinvorm.
  • 3 Laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 175ºC. Bak de broodjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 4 Neem uit de oven en laat afkoelen. Meng 100 ml kokend water met het laatste theezakje en laat circa 2 minuten trekken.
  • 5 Meng 2 eetlepels van deze thee met 1 theelepel citroensap en de poedersuiker tot een glazuur. Besprenkel de broodjes met het glazuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 7 gram