gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak, brunch, ontbijt
home recepten Geglazuurde cranberry rolls

Geglazuurde cranberry rolls

ingrediënten


25 min
300 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 blik croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

spuitzak

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Klop voor het glazuur het eiwit met het citroensap. Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix op de laagste stand tot een witte crème. Voeg de rest van de poedersuiker toe. Klop eventueel met de hand als het te zwaar is voor de mixer. Zet afgedekt apart.
  • 2 Rol het croissantdeeg uit en druk de randjes aan tot een lange deeglap. Meng de roomkaas met de poedersuiker en bestrijk het deeg ermee. Strijk een dun laagje cranberrycompote over de roomkaas. Rol het deeg vanaf de korte kant weer op en leg 20 minuten in de diepvries om op te stijven.
  • 3 Snijd het deeg in 6 gelijke plakken en leg op de bakplaat. Bak in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Vul de spuitzak (met een kleine spuitmond) met het glazuur. Voeg als het glazuur te dik is druppel voor druppel wat water toe. Verdeel het glazuur in strepen over de wat afgekoelde cranberry rolls.

bereidingstip

Een royal icing is een glazuur gemaakt met eiwit. Hierdoor droogt dit glazuur sneller, wordt het iets harder en kun je mooie strakke strepen maken. Gebruik je toch liever geen rauw eiwit? Voeg dan beetje bij beetje druppels citroensap of water toe aan de poedersuiker. Roer stevig tot een dik en glanzend glazuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 6 gram