4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
home recepten Geglaceerde wortel met koriander en limoen

Geglaceerde wortel met koriander en limoen

ingrediënten


10 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram bospenen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Schrap de wortels en laat er een beetje groen aan zitten.
  • 3 Smelt de boter en stoof hierin de wortels 3-4 minuten.
  • 4 Roer de suiker erdoor en bak zachtjes tot de worteltjes licht gekaramelliseerd zijn.
  • 5 Schep ze naast elkaar in een lage ovenschaal en zet 5-6 minuten in de oven.
  • 6 Verwarm de bouillon, giet deze over de wortels en bestrooi met de korianderpoeder.
  • 7 Gaar nog circa 8 minuten in de oven tot de bouillon is verdampt en de worteltjes glanzen.
  • 8 Snijd intussen sliertjes van de limoenschil en pers de vrucht uit.
  • 9 Verdeel de limoenschil en het sap over de wortels.

bereidingstip

Vervang korianderpoeder door gehakte verse koriander of komijnpoeder (djinten).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 1 gram