- 1 Schil de bieten en snijd in mooie plakken.
- 2 Verwarm de olijfolie in een anti-kleefpan en bak er de bietenplakjes om en om in aan.
- 3 Voeg de balsamico azijn toe en schep over de biet heen. Warm zachtjes door, zodat de biet kan garen en de azijn begint te karamelliseren. Laat gedurende 20 minuten zachtjes smoren en schep er regelmatig de azijn overheen. Kruid met zout en peper. Voeg er de linzen aan toe aan warm nog even goed door. Schep er de gesneden peterselie door.
- 4 Snijd ondertussen het brood in grove stukken. Verwarm de roomboter in een anti-kleefpan en bak er het volkorenbrood mooi krokant in. Kruid met zout en peper.
- 5 Schaaf de groene appel in dunne plakjes.
- 6 Verdeel de rode bieten met de linzen over 4 borden. Strooi er de croutons over en verdeel er de geschaafde appel tussen.
- 7 Pluk de gerookte forel in grove stukken en strooi over het gerecht.