4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Gefrituurde rijstballetjes met notenvulling

Gefrituurde rijstballetjes met notenvulling

ingrediënten


20 min
4 personen
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

panko

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 snufje gedroogde italiaanse kruiden
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram pecannoten

  • 1 Maal de pecannoten fijn met de olijfolie, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper. Vorm met 2 theelepels kleine hoopjes van dit mengsel en laat minimaal 1 uur opstijven in de diepvries.
  • 2 Roer het restje risotto los met zout, peper en ei zodat het net plakkerig genoeg is om er balletjes van te vormen. Voeg eventueel een beetje bloem toe voor de binding. Druk een stukje bevroren notenpasta in de balletjes en rol ze weer glad.
  • 3 Rol door de bloem en vervolgens door losgeklopt ei en paneermeel of panko. Zet de balletjes eventueel nog 1 uur in de diepvries of frituur direct in een laagje zonnebloemolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram