8 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Gefrituurde mosselbeignets

Gefrituurde mosselbeignets

ingrediënten


30 min
8 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 liter frituurolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter bier

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter mineraalwater met koolzuur

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 kilogram mosselen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder kapotte exemplaren. Stoom ze in een afgedekte pan, zonder toevoeging van vocht, in 6-10 minuten gaar.
  • 2 Wanneer de mosselen allemaal open staan, zijn ze klaar. Laat afkoelen en haal het mosselvlees uit de schelpen.
  • 3 Klop het eiwit met een snuf zout stijf. Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom en voeg de kruiden, een snuf zout en de knoflook toe.
  • 4 Klop het bruisende water of bier door het bloemmengsel en klop de eidooier erdoor. Spatel als laatste de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
  • 5 Verhit de olie op middelhoge stand. Schep de mosselen door het beslag en schep steeds met 2 lepels een paar hoopjes tegelijk in de olie.
  • 6 Frituur ze om en om in een paar minuten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm met partjes citroen.

wijnadvies

Schenk Tiresia Prosecco Frizzante, een ideaal aperitief bij dit hapje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 11 gram