4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Gefrituurde kabeljauw met sinaasappelravigote

Gefrituurde kabeljauw met sinaasappelravigote

ingrediënten


20 min
4 personen
bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 zoetzure augurken

dit product is niet beschikbaar

sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zure room

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

400 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter mineraalwater met koolzuur

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt sinaasappelrasp
1 mespunt bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de zonnebloemolie in een hapjes­ of frituurpan tot 90ºC. Schep steeds kleine porties van de visblokjes door het beslag en laat overtollig beslag uitlekken.
  • 2 Frituur de visblokjes in de olie in een paar minuten goudbruin en krokant. Houd eventueel op bakpapier warm in een matig warme oven tot alle vis gefrituurd is. Serveer met de ravigotesaus.

bereidingstip

Dit recept is ook lekker als hoofdgerecht met frietjes en een salade.

wijnadvies

Serveer bij dit recept een Chileense Indomita Varietal Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 21 gram