-
1
Schil de sinaasappel met een dunschiller en zorg dat er geen wit vlies aan zit.
-
2
Leg de schil 2 minuten in kokend water.
-
3
Giet af en herhaal dit proces.
-
4
Dep de schil droog en snijd in lange, dunne reepjes.
-
5
Pers de sinaasappel uit en zeef het sap.
-
6
Meng dit sap met de suiker en breng aan de kook.
-
7
Laat op een lage stand zachtjes inkoken tot er belletjes ontstaan.
-
8
Leg de sinaasappelschilletjes in de siroop en laat op een lage stand nog 10 minuten pruttelen.
-
9
Neem de schilletjes uit de siroop en leg ze op een stuk bakpapier.
-
10
Schep de bessen door de siroop en laat afkoelen.
-
11
Klop met een elektrische mixer de mascarpone los met de marmelade.
-
12
Verhit de frituurolie tot 180°C.
-
13
Rol het deeg uit en snijd het in 8 gelijke schuine repen.
-
14
Vouw de repen om bijvoorbeeld een vleesvork en laat ze in de olie glijden.
-
15
Frituur de repen per 4 stuks in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
16
Leg steeds een deegspiraal op een bord.
-
17
Vorm met 2 vochtige lepels een quenelle van de mascarpone en leg deze ernaast.
-
18
Schep hier een lepel bessen met siroop bij en zet nog een deegspiraal ertegenaan.
-
19
Bestrooi licht met poedersuiker en garneer met de sinaasappelschilletjes en munt.
wijnadvies
Drink bij dit recept Moscato d’Asti, een van de beroemdste dessertwijnen van Italië.