4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gebraden rosbief met mosterdsaus

Gebraden rosbief met mosterdsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

700 gram rosbief

dit product is niet beschikbaar

300 gram sjalotjes

benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi het vlees met de peper. Verhit de boter en bak het vlees hierin rondom bruin.
  • 2 Voeg de sjalotjes toe en bak ze 2 minuten mee.
  • 3 Strooi zout over het vlees. Schenk de rode wijn erbij en stoof de rosbief zachtjes 25 minuten met de deksel op de pan. Keer het vlees af en toe om.
  • 4 Haal het vlees uit de pan, verpak het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
  • 5 Breng intussen het braadvocht aan de kook, roer mosterd en kookroom erdoor en laat de saus iets inkoken.
  • 6 Snijd de rosbief in plakken, voeg het vleessap bij de saus. Leg het vlees op een warme schaal, giet een beetje saus erover en presenteer er gekookte krielaardappeltjes en rode kool of zuurkool bij.

wijnadvies

Dit gerecht is een fraaie Bordeaux waard, of een Cabernet Sauvignon uit eigenlijk de gehele wereld: uit Chili, uit Zuid-Afrika of uit Australië (16-18°C


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 567 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 52 gram