4 personen
gemiddeld
40 min.
bijgerecht
home recepten Gebraden kipfilet met druiven

Gebraden kipfilet met druiven

ingrediënten


40 min
4 personen
100 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter Italiaanse rode wijn

dit product is niet beschikbaar

150 gram rode druiven

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

4 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

4 plakken pancetta

benodigdheden

keukengaren

  • 1 Wikkel de pancetta om de kipfilets heen en bind vast met keukengaren. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de rozemarijn toe.
  • 2 Bak de kipfilets hierin aan beide kanten op middelhoge stand goudbruin. Leg de kip in een ovenschaal en voeg de druiven toe.
  • 3 Giet de wijn en bouillon in de koekenpan en laat circa 10 minuten pruttelen op middelhoge stand. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 4 Giet de bouillon bij de kip in de ovenschaal en braad circa 8 minuten in de oven. Neem de kipfilets uit de ovenschaal en houd apart.
  • 5 Giet het braadvocht in een pan en kook de saus op middelhoge stand in circa 5 minuten tot de gewenste dikte. Roer regelmatig.
  • 6 Leg de kipfilets op een bord, giet de saus erover en lepel de druiven ernaast. Lekker met gebakken aardappels of rijst.

wijnadvies

Gebruik Sensi Chianti als Italiaanse rode wijn in dit recept en drink hem ook erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 26 gram