4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gebakken vis met tomaat-gemberchutney en couscous

Gebakken vis met tomaat-gemberchutney en couscous

ingrediënten


25 min
4 personen
4 zeebaarsfilets
4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

200 gram groene aspergetips
1 eetlepel ras el hanout

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

50 gram gemberbolletjes op siroop

dit product is niet beschikbaar

100 gram zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalot. Voeg de zongedroogde tomaten, gember en een beetje van het gembervocht toe en laat circa 15 minuten zachtjes stoven.
  • 2 Meng de paprika met de ras el hanout en couscous en bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en blancheer ze kort. Giet ze af, voeg de boter toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verhit 2 eetlepels olie en bak de visfilets circa 2 minuten op middelhoge stand. Keer de vis om en bak nog 1 minuut. Serveer de vis met de asperges, couscous en lauwwarme tomaat-gemberchutney.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 31 gram