4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gebakken rijst met bosui, shiitake en pinda

Gebakken rijst met bosui, shiitake en pinda

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gember

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

200 gram shiitakes
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

350 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel van de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de paddenstoelen, bosui, gember en knoflook 1 minuut op middelhoge stand. Voeg de rijst en ketjap toe en roerbak nog enkele minuten tot de rijst lichtbruin is.
  • 2 Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin gelijktijdig 4 spiegeleieren. Serveer de gebakken rijst met de spiegeleieren en bestrooi met de pinda’s. Lekker met een komkommersalade of atjar en kroepoek.

bereidingstip

Vervang de paddenstoelen in dit recept door runderreepjes als je liever vlees eet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 17 gram