- 1 Kook de rijst in water waaraan bouillontabletten zijn toegevoegd. Giet de rijst af en laat iets afkoelen.
- 2 Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht. Sprenkel het sap over de avocado’s .
- 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de paddenstoelen bestrooid met zout en peper 2-3 minuten.
- 4 Verhit de rest van de olie in een wok- of hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg de rijst met citroenrasp toe en roerbak 2-3 minuten.
- 5 Serveer de avocado en paddenstoelen op de rijst en strooi er de kaas en basilicum over.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Simpelweg de droge witte huiswijn. Wilt u liever wat ander fris wit, denk dan aan Indomita of Danie de Wet Sauvignon Blanc.