4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Gebakken camembert

Gebakken camembert

ingrediënten


25 min
4 personen
4 eetlepels bosbessenjam

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 camembert

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Leg de sla langs de rand van de borden. Houd in het midden van het bord een opening voor de camembert.
  • 2 Zet 4 kommen of diepe borden klaar. Vul de kommen met respectievelijk melk, bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel.
  • 3 Haal de camembert uit de verpakking en snijd de kaas in het gewenste aantal punten.
  • 4 Verhit een laagje olie in een koekenpan. Wentel elke punt camembert eerst door de melk, dan door de bloem, dan door ei en ten slotte door het paneermeel.
  • 5 Bak de gepaneerde camembert snel aan alle kanten in enkele minuten lichtbruin en knapperig. Leg de camembert even op keukenpapier.
  • 6 Verdeel de kaaspunten over de borden en bestrooi ze met een beetje peterselie. Schep over elke punt kaas een lepel bosbessenjam.

bereidingstip

Maak er een hoofdgerecht van door hier gebakken krieltjes bij te serveren.. Lekker met warm en knapperig stokbrood.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Schenk de Viña Maipo rosé door, voor een goede combinatie met zowel de kaas als de fruitige saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 27 gram