12 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Gebak met bieten & witte chocola

Gebak met bieten & witte chocola

ingrediënten


20 min
12 personen
40 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

350 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

225 gram donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

115 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

215 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

120 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

500 gram rauwe bieten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vierkante taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de bieten en snijd ze in heel kleine blokjes (3 x 3 mm).
  • 2 Verwarm de melk au bain-marie en smelt hierin de chocolade.
  • 3 Klop ondertussen de boter, suiker en basterdsuiker in ongeveer 10 minuten tot een luchtig mengsel.
  • 4 Klop er dan één voor één de eieren door en als laatste de warme witte chocolademelk.
  • 5 Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het beslag, gevolgd door de bietblokjes.
  • 6 Schep het beslag in de ingevette bakvorm, strijk de bovenkant glad en strooi het amandelschaafsel erover.
  • 7 Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40 tot 50 minuten gaar.

bereidingstip

Smelt een reep witte chocolade au bain-marie en strijk de chocolade over de bovenkant van de afgebakken taart.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr