- 1 Meng de helft van de koriander met de rest van de ingrediënten voor de marinade en breng op smaak met zout en peper.
- 2 Meng de garnalen door de marinade en laat minimaal 30 minuten afgedekt marineren in de koelkast. Rijg de garnalen aan de spiesen.
- 3 Meng de sla met de tomaatjes en dressing. Rooster de garnalen 2-3 minuten per kant op een hete barbecue of onder de ovengrill.
- 4 Bestrooi de garnalenspiesen met de rest van de koriander en serveer met de salade.
bereidingstip
Doe vlees of vis met de marinade in een (diepvries)zakje. Zodat het rondom helemaal verpakt zit in de marinade. Je hebt zo minder marinade nodig en alle smaken kunnen goed mengen en intrekken. Bovendien is de inhoud meteen goed afgedekt. . Wanneer je een diepvrieszakje gebruikt, kun je het vlees of de vis na het marineren zelfs met marinade en al invriezen. Dit blijft in de diepvries zo’n drie maanden goed. Dan hoef je het voor een onverwachte barbecue alleen nog maar te laten ontdooien! . Rijg de tomaatjes aan spiesen, bestrijk ze met olijfolie en rooster ze tegelijk met de garnalenspiesen.