4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht
home recepten Garnalen met chiliboter en mascarpone

Garnalen met chiliboter en mascarpone

ingrediënten


15 min
4 personen
1 focaccia

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pittenmix

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvries rauwe gepelde garnalen
75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

150 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de mascarpone met de yoghurt en citroenrasp. Verhit de boter in een koekenpan op een middelhoge tot hoge stand en bak de garnalen, knoflook en chilivlokken met wat zout in ca. 5 min. gaar. Leg tijdens het bakken de citroenhelften met de snijkant naar beneden in de pan.
  • 2 Verdeel het mascarponemengsel over 4 borden, schep de garnalen met de chili-knoflookboter erop en knijp er wat citroensap over uit. Bestrooi met de pittenmix en serveer met de focaccia om te dippen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 612 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 24 gram