4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Garnalen in pikante roomsaus

Garnalen in pikante roomsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
1 theelepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram garnaal

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram trostomaat

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Ontvel de trostomaten door ze kruislings in te snijden en in heet water te dompelen. Snijd de ontvelde tomaten in kleine stukjes. Schep de stukjes tomaat in een kom, meng er eerst de sambal door en vervolgens de room.
  • 2 Plet de teentjes knoflook. Verhit de olie of boter in een grote koekenpan en bak hierin samen met de geplette teentjes knoflook de garnalen. Voeg zout naar smaak toe en doe er de Provençaalse kruiden bij.
  • 3 Giet het tomatenroommengsel over de garnalen in een ovenschaal en zet circa 1 uur in de oven.
  • 4 Serveer dit gerecht met pasta en een gemengde salade van eikenbladsla en rucola met een vinaigrette van olijfolie en citroensap.

bereidingstip

Omdat de garnalen nog van hun staartjes moeten worden ontdaan, is het wel zo prettig vingerbakjes met water op tafel te zetten. Doe er eventueel een schijfje citroen bij.. Weinig tijd? Maak dan de saus op basis van een grote pot spaghettisaus en een blik gepelde tomaten.. In plaats van garnalen kun je voor dit gerecht ook stevige witvisfilet gebruiken. Verkort dan de oventijd tot circa 35 minuten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 372 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 34 gram