4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Garnalen en groenten uit de wok

Garnalen en groenten uit de wok

ingrediënten


30 min
4 personen
300 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

prei

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 groot ui
Chinese kool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de zonnebloemolie in de wok. Fruit de ui lichtbruin. Voeg de knoflook uit de knijper en de paddestoelen toe. Roerbak deze ingrediënten enkele minuten.
  • 2 Doe de sesamolie, de paprika en de bouillon in de wok. Roerbak nogmaals enkele minuten.
  • 3 Voeg dan de koolsliertjes, taugé en garnalen toe en roerbak nog eens 2 minuten. Niet langer, want te lang verhitte garnalen worden taai.
  • 4 Eet bij dit gerecht gekookte rijst of nasi goreng.

wijnadvies

Chardonnay uit onder andere Californië, Argentinië, Chili, Australië en Zuid-Afrika zijn hier ideale smaakmakers (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 249 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 20 gram