4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Gado gado met pindadressing

Gado gado met pindadressing

ingrediënten


25 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

1 zak cassavechips

dit product is niet beschikbaar

125 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte kool

dit product is niet beschikbaar

300 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

300 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng alle ingrediënten voor de pindadressing. Voeg lepel voor lepel kokend water toe tot een vloeibare dikke saus ontstaat. Kook de eieren hard.
  • 2 Kook de sperziebonen 8-10 minuten. Voeg na 3 minuten kooktijd de wortel en na nog eens 2 minuten de kool toe. Giet de groenten af. Giet in een vergiet of zeef kokend water over de taugé en laat uitlekken.
  • 3 Pel de gekookte eieren. Verdeel de gemengde groenten met de taugé en de eieren over een schaal. Giet de pindadressing erover en bestrooi met de cassave chips.

bereidingstip

<h4>Ingrediënten van het gerecht en de saus</h4> Gado Gado bestaat uit een variëteit aan groenten zoals sperziebonen, kool, wortels, en gekookte eieren. De pindasaus is het hart van het gerecht, gemaakt van pinda's, kruiden, en een vleugje zoetigheid. . <h4>Bereidingswijze en presentatie</h4> Het gerecht is snel en eenvoudig te maken: kook de groenten en meng ze met de pindasaus. Serveer het met een beetje kroepoek voor een extra crunch. Een lekker fris gerecht dat je gemakkelijk kunt aanpassen naar je eigen smaak. . <h4>Indonesische keuken en cultuur</h4> Gado Gado is een klassiek Indonesisch gerecht dat vaak wordt gegeten als maaltijdsalade. Het is een weerspiegeling van de Indonesische cultuur, waarin de balans tussen smaken en texturen centraal staat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 16 gram