6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Frozen pistache-tiramisu

Frozen pistache-tiramisu

ingrediënten


30 min
6 personen
1 theelepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

10 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

chocolademelk

dit product is niet beschikbaar

koffie

dit product is niet beschikbaar

likeur
1 pak lange vinger

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels poedersuiker
250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

40 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

60 gram ongezouten pistachenoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

cakevorm

vershoudfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 150ºC. Spreid de pistachenoten uit over de bakplaat en rooster circa 10 minuten in de oven. Laat afkoelen tot lauwwarm. Houd een paar nootjes apart.
  • 2 Maal de rest van de nootjes met de suiker en een snufje zout tot een fijne, smeuïge pasta. Voeg een paar druppels tot 1 theelepel olie toe om de pasta eventueel iets smeuïger te maken. Klop de pistachepasta met de room en mascarpone in een grote kom door elkaar. Proef en breng op smaak met poedersuiker.
  • 3 Bekleed de cakevorm met folie. Giet een laagje likeur in een diep bord en doop hierin één voor één de lange vingers. Bekleed de bodem van de vorm met een laag lange vingers en giet de helft van de pistacheroom erop. Leg hierop weer een laag lange vingers met likeur en een paar eetlepels chocoladerasp. Verdeel de rest van de pistacheroom erover en dek af met folie. Laat de tiramisu minimaal 4 uur opstijven in de diepvries.
  • 4 Keer de vorm om op een schaal en garneer met de overige fijngehakte pistachenootjes en de overige chocoladerasp. Bestuif met een beetje cacao.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 10 gram