2 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Frittata met tonijn en puntpaprika

Frittata met tonijn en puntpaprika

ingrediënten


20 min
2 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tonijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 rode puntpaprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste hapjespan

  • 1 Verwarm de ovengrill. Klop de eieren los met de melk, zout en peper. Schep de ui, paprika en kruiden erdoor.
  • 2 Verhit de olijfolie in de pan en schenk het eimengsel erin. Verdeel de tonijn en kappertjes erover. Laat de frittata op een lage stand afgedekt 8-10 minuten zachtjes garen.
  • 3 Bestrooi met de kaas en gratineer de frittata zonder deksel nog circa 2 minuten onder de ovengrill.

bereidingstip

Serveer de frittata met een salade van rucola met een dressing van 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 44 gram