4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, brunch, hoofdgerecht
home recepten Frittata met rucola en bacon

Frittata met rucola en bacon

ingrediënten


15 min
4 personen
125 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

150 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 bakje cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de quichevorm in. Meng de tomaatjes met de rucola. Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper.
  • 2 Verdeel het tomaten-rucolamengsel over de vorm en giet het eimengsel erover.
  • 3 Leg de bacon en gorgonzola erop en bak de frittata in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Vervang de rucola in dit recept door spinazie, ringetjes bosui of prei.. Neem in plaats van gorgonzola een andere soort blauwe kaas of brie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 29 gram