8 personen
uitdagend
70 min.
tussendoortje, brunch, ontbijt
home recepten Fries suikerbrood

Fries suikerbrood

ingrediënten


70 min
8 personen
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram suikerklontjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

25 gram verse gist
1 zakjes gedroogde gist
500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Kneed een deeg van de bloem, 10 gram zout, de gist, kaneel, gembersiroop en melk. Laat circa 10 minuten rusten.
  • 2 Bestrijk het werkvlak met olie en kneed hierop het deeg circa 5 minuten door. Vorm er een bal van en laat afgedekt circa 45 minuten rijzen.
  • 3 Gebruik parelsuiker of stop de suikerklontjes in een stevige zak en sla ze iets kleiner. Druk het deeg uit tot een dikke lap, verdeel de suikerklontjes erover, rol op en kneed door. Bestrooi met de andere suiker. Druk het deeg opnieuw uit tot een lap. Rol deze op, leg in de vorm met de naad naar beneden en laat afgedekt circa 45 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is.
  • 4 Verwarm intussen de oven voor op 200ºC. Smelt de boter, bestrijk het brood ermee en bak het in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 442 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 9 gram