4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Fricandeau met appel-kaneelvulling

Fricandeau met appel-kaneelvulling

ingrediënten


25 min
4 personen
100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

750 gram fricandeau

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukengaren

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Meng de appelblokjes met de kaneel en rozijnen. Snijd de fricandeau horizontaal over de lengte in maar niet helemaal door. Vul het vlees met de appelvulling en bind dicht met keukengaren.
  • 2 Dep de fricandeau aan de buitenkant droog met keukenpapier en bestrooi met zout en versgemalen peper.
  • 3 Verhit de boter en bak het vlees rondom bruin. Blus af met het appelsap en braad circa 35 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  • 4 Neem de fricandeau uit de pan en laat onder aluminiumfolie circa 10 minuten rusten. Kook de jus eventueel iets in.
  • 5 Snijd het vlees in plakken en serveer met de jus.
  • 6 Lekker met rodekool of witlof en gekookte aardappels.

bereidingstip

Voeg 1 theelepel verse tijmblaadjes of 1/2 theelepel gedroogde tijm toe aan de jus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 44 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate