4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht

Fresh dog

ingrediënten


20 min
4 personen
2 blaadjes kropsla

dit product is niet beschikbaar

4 chipolataworstjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

2 stokbroden

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter tacosaus

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter chilisaus

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter mayonaise

benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Klop de mayonaise en chilisaus door elkaar en zet in de koelkast.
  • 2 Bak de baguettes in de oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat even afkoelen.
  • 3 Schud intussen in een kom de uienringen om met de bloem en bestrooi met zout en peper.
  • 4 Verhit de olie en frituur hierin de uienringen in een paar minuten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Gril de chipolataworstjes om en om op de barbecue.
  • 6 Snijd de baguettes doormidden en snijd de helften aan de bovenkant in. Duw de zijkanten iets uit elkaar en beleg met 1/2 blaadje sla, 1 chipolataworstje, een paar uienringen en een lepel saus. Serveer direct.

bereidingstip

Bestrooi de uienringen met 1 theelepel gedroogde rozemarijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 24 gram