4 personen
gemiddeld
60 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Franse uiensoep met gegratineerde kaas

Franse uiensoep met gegratineerde kaas

ingrediënten


60 min
4 personen
8 plakken oude kaas
1 liter rundvleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

800 gram uien

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 ovenvaste soepkommen

  • 1 Smelt de boter in een soeppan met dikke bodem en bak de uien in circa 30 minuten goudbruin en zacht. Voeg de bloem toe en bak deze 2 minuten mee.
  • 2 Voeg de wijn, laurier, tijm en bouillon toe en laat nog circa 15 minuten pruttelen. Verwarm de ovengrill.
  • 3 Verdeel de soep over 4 ovenvaste kommen en leg de plakken kaas erop. Zet de soep onder de grill tot de kaas gesmolten is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 10 gram