4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, bijgerecht, nagerecht/kazen
home recepten Franse kaas met dadel-notentapenade en vijgenchutney

Franse kaas met dadel-notentapenade en vijgenchutney

ingrediënten


20 min
4 personen
1 stukje port salut

dit product is niet beschikbaar

1 stukje roquefort
1 stukje gruyère
1 stukje brie

dit product is niet beschikbaar

1 stukje camembert

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde vijgen

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

75 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

25 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

75 gram dadels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schik de kaassoorten een halfuur voor gebruik op een plank.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dadel-notentapenade.
  • 3 Pel de sinaasappel voor de vijgenchutney. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze iets kleiner. Verwarm de vijgen, sinaasappel en port zachtjes en laat de port iets inkoken. Schep daarna de amandelen erdoor.
  • 4 Serveer de tapenade en chutney met stokbrood bij de kaas.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 292 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 9 gram