4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Franse andijviesalade met spekjes en ei

Franse andijviesalade met spekjes en ei

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 zak rucola

dit product is niet beschikbaar

250 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

stokbrood

dit product is niet beschikbaar

350 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de krieltjes. Bak intussen de spekjes in een droge, hete koekenpan goudbruin en krokant. Neem uit de pan.
  • 2 Bak het stokbrood in het bakvet met 2 eetlepels olijfolie en 1 teentje knoflook in circa 7 minuten goudbruin. Meng de rest van de knoflook met de gekookte krieltjes.
  • 3 Meng de rest van de olie met de azijn, sjalot en mosterd. Kook de eieren in 5 minuten halfzacht.
  • 4 Giet de dressing over de grof gesneden andijvie, rucola en peterselie. Verdeel de sla over borden en leg de krieltjes erop.
  • 5 Verdeel de spekjes en croutons erover en leg als laatste een gekookt ei erop. Garneer met de bieslook en snijd voor het serveren de eieren doormidden.

wijnadvies

Bij deze Franse salade is de Pinot Blanc van J. Meyer de ideale wijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr