gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Frambozentaartjes met pistache

Frambozentaartjes met pistache

ingrediënten


35 min
1 takje munt

dit product is niet beschikbaar

75 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

300 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

100 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

225 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

125 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 taartvormpjes

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Vet de taartvormpjes in. Meng 75 gram poedersuiker met de amandelen en de bloem. Voeg de rest van de boter en het ei toe en kneed tot een soepel deeg. Vorm er een bal van en leg circa 15 minuten in de diepvries.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel het deeg in 6 stukken en rol elk stuk op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van circa 13 cm Ø. Bekleed de vormpjes ermee en leg er een stukje bakpapier met de blindbakvulling op.
  • 3 Bak de bodempjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en laat de bodems afkoelen.
  • 4 Meng de mascarpone met de yoghurt, het vanillemerg en 25 gram poedersuiker. Schep 2 eetlepels van deze vulling op elke bodem.
  • 5 Zet de frambozen op de kop naast elkaar erop. Bestrooi de frambozentaartjes met de pistachenoten en de rest van de poedersuiker. Garneer met de muntblaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 15 gram