8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Frambozen-tiramisu-taart

Frambozen-tiramisu-taart

ingrediënten


30 min
8 personen
cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

8 witte schuimkransjes
roombotercake

dit product is niet beschikbaar

500 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

250 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Pureer de helft van de frambozen helemaal glad. Verwarm het citroensap met 1 eetlepel suiker en laat een paar minuten koken op een lage stand. Giet de siroop in een kom en laat afkoelen. Week intussen de gelatine 5 minuten in koud water.
  • 2 Verwarm in hetzelfde pannetje 2 eetlepels water en los hierin al roerend de uitgeknepen gelatine op. Klop de gelatine goed door de frambozenpuree.
  • 3 Klop de slagroom met de rest van de suiker en vanillesuiker stevig. Klop de frambozenpuree erdoor. Klop de mascarpone in een andere kom smeuïg. Schep eerst een deel van de frambozenroom erdoor en dan de rest tot alles gelijkmatig is gemengd.
  • 4 Bekleed de met bakpapier beklede springvorm met een laagje cake en besprenkel met de citroensiroop. Verdeel een derde van het mascarpone­ mengsel over de cake. Verkruimel 2 schuimpjes erover en leg een paar frambozen erop.
  • 5 Vervolg met achtereenvolgens een laagje cake, citroensiroop, het mascarponemengsel, verkruimelde schuimpjes en een paar frambozen. Verdeel de laatste plakjes cake over de frambozen en besprenkel met citroensiroop. Schep de rest van het mascarponemengsel erop en laat afgedekt mini­ maal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Verwijder de rand van de springvorm en zet de tiramisu­taart op een schaal. Garneer met de overige schuimpjes en frambozen. Bestrooi met cacaopoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate