gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Frambozen-bramentaartjes met witte chocolade

Frambozen-bramentaartjes met witte chocolade

ingrediënten


20 min
150 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

150 gram bramen

dit product is niet beschikbaar

150 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 taartvormpjes

vershoudfolie

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak of tussen 2 lagen vershoudfolie uit tot een dunne lap. Bekleed de taartvormpjes ermee. Leg het bakpapier met daarop de blindbakvulling op het deeg. Bak circa 20 minuten in het midden van de oven. Verwijder de steunvulling en laat afkoelen.
  • 2 Klop de slagroom stijf en spatel door de yoghurt. Verdeel over de afgekoelde taartbodempjes. Verdeel de frambozen en bramen erover.
  • 3 Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron (350 Watt). Verdeel met een lepel strepen chocolade over de taartjes.

bereidingstip

Vul de frambozen-bramentaartjes ook eens met vanillekwark. . Vervang de bramen in dit recept door blauwe bessen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 6 gram